Soorten Kachels

Vrijstaande pelletkachels

 

Vrijstaande pelletkachels zijn pelletkachels die niet moeten ingebouwd worden in een sierschouw. Deze kachels zijn dan ook mooi afgewerkt en passen in elk interieur. Zo zijn er strakke moderne pelletkachels maar ook klassieke of nostalgische uitvoeringen.

 

Pellet inbouwhaarden

 

Een pelletkachel inbouwhaard heeft een veel hoger rendement dan een open haard. Heb je nog een open haard? Dan loont het zeker de moeite om een pelletkachel inbouw te plaatsen. Uw rendement zal zeker met 50% stijgen. Inbouw pellethaarden zijn gemakelijk te integreren in elk interieur. Een bijkomend voordeel is dat een pelletinbouwhaard met ventilatie zorgt voor een betere verspreiding van de warmte. Deze pellet inbouwhaarden zijn uitgerust met een geruisloos ventilatiesysteem wat eventueel met afstandsbediening kan bediend worden.

Centrale verwarmings pelletkachels

 

CV pelletkachels zijn pelletkachels met een water- warmtewisselaar. Op deze cv pelletkachels kan je radiatoren aansluiten. Je hebt dus een kachel die dienst kan doen als centrale verwarming.

De CV pelletkachels zijn uitgerust met een expantievat en een circulatiepomp. Je kan kiezen of de CV pelletkachel enkel wordt gebruikt voor de verwarming van radiatoren of dat de CV pelletkachel ook het sanitair water mee verwarmt. Je moet wel rekening houden dat in dit geval de kachel steeds moet branden om warm water te krijgen. De CV pelletkachel geeft dan ook natuurlijk warmte af in de ruimte waar ze staat.

 

Pellet verwarmingsketels

 

Een pellet verwarmingsketel biedt het zelfde comfort als een verwarmingsketel op stookolie of aardgas. Er is een grote vulkoker voorzien zodat er een automatische brandstoftoevoer mogelijk is.

Plaats je een pellet verwarmingsketel ter vervanging van een bestaande centrale verwarmingsketel, dan is er kans dat je hiervoor een subsidie kunt aanvragen. Meer informatie over de voorwaarden vind je hier:

 

http://www.energiesparen.be/

 

http://www.bouwenwonen.net/

Het Technisch Team staat steeds voor u klaar.