Terras-verwarming

Infrarood terrasverwarming

Bijna alle terras verwarmers werken met infraroodstraling. Infrarood verwarming wordt tot stand gebracht met elektriciteit. De infrarode straling verhoogt de gevoelstemperatuur omdat het de objecten die het raakt direct verwarmd. Het is niet afhankelijk van de werkelijke luchttemperatuur. Daarom is infrarood verwarming ook zo geschikt voor terras verwarming. Het is overigens wel van belang om te kiezen voor een zoveel mogelijke tochtvrije plek op het terras. Een winderig terras heeft namelijk geen profijt van terras verwarming.

 

Moderne elektrische terras verwarming werkt met kortgolvig infrarood lampen. Deze geven een rendement van ongeveer 90 procent. Het rendement is de verhouding tussen afgifte van warme lucht en de afgifte van warmtestraling.

 

Je hoeft niet het hele terras te verwarmen, omdat infrarood straling werkt met gerichte stralingswarmte. Je kunt stellen dat terras verwarmers van 1500W voldoende zijn om een terras van zes vierkante meter te verwarmen. Voor een terras van acht vierkante meter heb je aan 2000W ruim voldoende. Een groter terras kan verwarmd worden door het plaatsen van meerdere terras verwarmers op strategische plaatsen.

 

Aan elektriciteit kost een infrarood terras verwarmer per uur ongeveer 40 eurocent. Mocht je per jaar honderd uur gebruik maken van de terras verwarmer, dan kost deze op jaarbasis dus 40 euro. Dit zijn de kosten voor een particulier met een gemiddeld verbruik.

 

Er bestaan naast de elektrische terras verwarmers ook gasgestookte terras verwarmers. Ze werken op aardgas, butaangas of propaangas.

 

Tegenwoordig zijn er hele fraaie design modellen op de markt gebracht. Een goedkoper, maar misschien minder veilig alternatief, is de ouderwetse vuurkorf of vuurschaal of de aardewerken tuinkachel of vuurpot.

 

Prijs terrasverwarming infrarood

 

De prijs van infrarood terrasverwarming kan sterk van variëren. Er zijn kleine infrarood verwarmingstoestellen, maar natuurlijk ook grotere die meestal bij horeca zaken gebruikt worden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel verschillende types en merken van infrarood verwarming. Een van de bekendste merken zijn Solamagic en Philips infrarood terrasverwarmers.

Verschillende Types.

 

Inbouwen in de plafond.

 

Opbouw tegen plafond of wand.

Vrijstand

Gas terrasverwarming, gaskachels

 

Gasverwarming is een verzamelnaam voor alle verwarmingsystemen die op gas worden gestookt. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van gasflessen, tanks of de gasleiding via het gasnet. Gasverwarming kan bestaan uit sfeervolle kachels die dezelfde allure hebben van houtkachels met open vuur effect. Er zijn verschillende soorten gasverwarmingssystemen, zoals de terras verwarmers, gasgestookte hetelucht stralingsverwarmers, potkachels en de gasverwarmers voor de boot of camper. Er zijn ook gasverwarmers voor kassen en broeikassen.

 

Gasverwarming is effectief en eenvoudig. Je kunt gasverwarming met een druk op de knop (ontsteking) in werking zetten. Binnen enkele minuten wordt de ruimte aangenaam verwarmd. Moderne gasverwarming is sierlijk en trendy en vaak uitgerust met afstandsbediening, waardoor het gebruik nog gemakkelijker en comfortabeler is.

ardgas is veilig. Het gas wordt geleverd met een specifieke geur. Je kunt het al snel ruiken als er een lek is. Een gasverwarmingsinstallatie moet voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Laat de installatie van een gasverwarmingssysteem bij voorkeur uitvoeren door een erkend installateur. Er is verschil tussen propaangas en aardgas. Voor de gasfles of tanks wordt meestal gebruikt gemaakt van propaangas. Aardgas is echter goedkoper. In Nederland wordt er slechts één soort gas via het gasnet aangeboden. Het betreft gas met dezelfde soort eigenschappen, maar de bron kan verschillen. Het gas wordt ruw opgemengd tot een standaard kwaliteit voordat het aan huis wordt geleverd.

Buisstraler

Muur gasstraler

Vrijstaand model

Verplaatsbare gaskachel

Het Technisch Team staat steeds voor u klaar.